Descriere
Pătrar Cabernet Sauvignon
Un vin roșu rubiniu intens cu arome de coacăze negre, mure și nuci. Corpolent, complex, cu ciditate bună, taninuri coapte, savoare de mure și rodie. Final lung și alcool bine integrat.
“Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți întelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”
Vinificatie
Ajunși la crama, ciorchinii au fost sortați manual, pentru înlăturarea oricăror boabe neconforme sau frunzelor de viță.
Apoi, strugurii au fost desciorchinați și boabele trecute printr-un zdrobitor cu acțiune centrifugă. Mustuiala a fost vehiculată în
cisterne de beton alimentar, unde a avut loc atât fermentația alcoolică, cât și cea malolactică, albele având loc spontan, fără însămânțarea cu drojdii selecționate sau bacterii lactice.
Fermentația alcoolica a durat minim 3 săptămâni la temperatura de 27-29°C.
Vinul este nefiltrat
Maturare si învechire
Vinul a stat pe drojdii fine timp de o lună cu batonaj la 2 zile, după care a fost păstrat în cisterne de beton și budane de stejar
franțuzesc timp de 9 luni. La final, vinul din beton a fost maturat la barrique timp de 3 luni.
Învechirea a avut loc la sticlă pentru minim 16 luni.