Descriere
Recaș Solo Quinta alb sec
Viticultură și Vinificație
Strugurii sunt selectați de pe parcele cu soluri argilo-calcaroase și culeși manual din zonele Dealul Țiganului, Überland, Pădurea Ianova și Pfefferberg. Vinul este realizat prin fermentație și elevage în barrique franțuzesc, 100% nou, Dargaud & Jaegle, Medium Toast, timp de 4-5 luni pentru Chardonnay. La final, se cupajează cu celelalte soiuri vinificate separat în cuve de inox. Proporția strugurilor din asamblaj variază în funcție de an: pentru 2021 Chardonnay rămâne componeta principală, iar partea de soi roșu vinificat în alb este de 2%, grație anului extraordinar pentru Cabernet Sauvignon.
Note de Degustare
Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în prima fază domină fructele exotice - ananas, mango, fructul pasiunii - completat de note de florale - crin și floare de portocal. După aerare putem detecta aromele complexe secundare de stejar, condimente orientale, vanilie, caramel. Gustativ, vinul prezintă un corp puternic și armonios, echilibrat de prospețimea Sauvignon Blanc-ului. ADN-ul Solo Quinta este completat de soiul Cabernet Sauvignon vinificat în alb care se distinge prin structura sa. Postgustul este lung și dominat de notele vanilate ale Chardonnay-ului. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.
Recomandăm acest vin cu
Pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; Homar și crab; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiar și cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.