Descriere
Recaș Sole Roze sec
Viticultură și Vinificație
Sole Roze este obținut prin extragerea gravitațională a mustului din procesul de macerație a strugurilor roșii de cea mai bună calitate.
Momentul ideal pentru a obține o culoare roz strălucitoar este de obicei la 5-6 ore de infuzia boabelor de struguri. Pentru o expresie
aromatică intensă și prospețime, alegem strugurii din parcele însorite cu soluri argiloase de tip aric-preluvic, perfecte pentru acumularea de acidiate naturală. Acestă aciditate a strugurgilor se traduce în vin prin arome proaspete și un carcter crocant al vinului. Fermentația și stocarea se fac numai în vase de oțel inoxidabil pentru a păstra nealterată prospețimea vinului. Vinul esteîmbuteliat timpuriu pentru a-i păstra aromele și prospețimea.
Note de Degustare
Vinul este definit de nuanțe intense și strălucitoare de roz-zmeură. Olfactiv, vinul prezintă arome fructate, dominate de zmeură și mure
copate sau note florale ceamintesc de bujori. Sole Roze este un vin sec cu aciditate vibrantă, acompaniată de taninuri medii spre înalte. Finalul este intens, ierbos, ușor condimentat. Textura mătăsoasă și lejeră, împreună cu aromele intense și corpul suplu fac ca acest vin să fie echilibrat, proaspăt si răcoritor.
Recomandăm acest vin cu
Salate de vară pe bază de brânză feta/avocado/pește/carne slabă/somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume - sparanghel, ciuperci, zuchini etc.