Descriere
Viticultură și Vinificație
Chardonnay-ul din viile de La Stejari a fost și în 2018 excepțional la Recaș, cu un sezon de creștere cu multă căldură și puține precipitații. O vară extraordinar de frumoasă, fără episoade de caniculă și nopți răcorase. Față de 2017 cifra alcoolică este cu un procent mai mică, iar structura vinului este susținută de o superbă aciditate naturală - un gaj de prospețime tipică anului 2018. Pentru vinificație am păstrat aceeași formulă: 100% fermentație malolactică, batonaj și maturare timp de 6 luni în baricuri noi de stejar francez de la tonellierul Dargaud & Jaegle, Burgundia. După maturare procedăm la selecția celor mai bune baricuri și la îmbuteliere. Cele 6.600 de sticle îmbuteliate au rămas 12 luni în pivnițele Cramelor Recas pentru o maturare reductivă.
Note de Degustare
Olfactiv vinul se deschide cu note onctuoase și mirodenii orientale, fructe galbene crocante, cum sunt merele golden și perele. Notele de pâine proaspătă, vanilie și unt caramelizat întregesc profilul complex al acestui buchet. Vinul este sec și corpolent, cu o mineralitate tipică parcelei La Stejari. Notele lemnoase de barrique și alcoolul sunt perfect integrate și îi dau consistența și rotunjimea unui Chardonnay de mare clasă. Un vin în plină evoluție, cu potențial de învechire la sticlă.
Recomandăm acest vin cu:
Risotto cu trufe albe, preparate din pește (calcan, șalău, nisetru) și fructe de mare, brânzeturi semitari maturate: Comté, Gruyère, Gouda; preparate din carne de pasăre (fazan, potârniche, rață, prepeliță) cu sosuri consistente și cremoase; patiserie fină.