Descriere
Recaș Domeniile Recaș Muscat Ottonel demisec
Viticultură și Vinificație
Intensitatea naturală a aromei caracteristice strugurilor de Muscat reprezintă coloana vertebrală a acestui vin. Vinurile obținute din soiul Muscat sunt unele dintre puținele în care a gusta din struguri este același lucru cu a gusta vinul. Aromele intense de parfum de mosc (monoterpeni) din strugurii de Muscat pot trece prin procesul de fermentație nemodificate și fac posibilă creearea unor vinuri de
intesitate aromatică maximă. Strugurii de Muscat, foarte delicați, cu boabe mici, se recoltează la rece pe timp de noapte, se presează delicat, iar mustul astfel rezultat este protejat de contactul cu aerul. Stejarul nu se folosește în vinificația acestui soi pentru a păstra puritatea și intensitatea aromelor primare.
Note de Degustare
De culoare galben pai strălucitor, vinul se deschide olfactiv cu arome intense de mosc, flori albe, lavandă și citronelă. Gusativ domină
fructele cu miez alb bine coapte (piersică, caisă). Aciditate foarte bună, corpolent, echilibrat, cu un postgust răcoritor și intens.
Recomandăm acest vin cu
Mâncare picantă - în special bucătaria Thai, Indiană și Chinezească; Brânzeturi cu mucegai alb; Deserturi pe bază de creme de vanilie și fructe;