Descriere
Recaș Castel Huniade Riesling sec
Viticultură și Vinificație
Rieslingul de la Castel Huniade este produs din struguri recoltati pe timp de noapte din cele mai bune zone ale podgoriei noastre. În procesul de vinificatie, mustul este usor presat si fermentatia este bine realizata. Mustuiala ajunge la punctul final de procesare, rezultand un vin cu foarte putin zahar rezidual. Acesta este sec si aciditatea iese astfel la iveala si creeaza un gust final proaspat si clar.
Note de Degustare
Galben pai, cu inflexiuni verzui, limpiditate buna. Arome proaspete de flori albe (soc, romanita) si mere verzi. Atac redus, cu aciditatea buna, usor citric, corp lejer, la incalzire apar senzatii de caise si piersici parguite (partial coapte), postgust ce confirma prospetimea si intensitatea gustative.
Recomandăm acest vin cu urdă:
Caș; Salate cu pește; Pește prăjit în mălai; Salată de icre; Hamsii prăjite; Crochete de pește; Paste cu sos pesto; Pește la cuptor. Deserturi tarte cu caise, pere.