Descriere
Recaș Castel Huniade Muscat Ottonel demidulce
Viticultură și Vinificație
La Muscat Ottonel sunt utilizați struguri culeși la maturitate deplină pentru a conferi căldură și dulceață specifice. O fermentare lentă și la temperatură redusă, în jur de 11° C, contribuie la păstrarea aromei fructate. Sunt utilizate rezervoare de oțel inoxidabil pentru a scoate în evidență aromele naturale derivate din struguri. Fermentația este oprită prin temperaturi foarte scăzute, atunci când cantitatea dorită de zahăr rămâne în vin, aceasta îi conferă vinului dulceața caracteristică și gustul plin. Vinul este păstrat foarte rece în pivnițe pentru a-i menține prospețimea maximă înainte de îmbuteliere.
Note de Degustare
Galben pai cu ușoare reflexii verzui, limpiditate foarte bună. Arome de fructe tropicale (mango), agrise, piersici albe, ușoare aspecte de trandafiri de vară.
Recomandăm acest vin cu
Branzeturi cu mucegai nobil, peste, deserturi precum plăcinta cu brânza dulce, nuci și stafide, tarte de fructe, cozonac cu stafide și rahat, nougat.