Descriere
Recaș Castel Huniade Fetească neagră sec
Viticultură și Vinificație
Strugurii de Fetească neagră sunt fermentați împreună cu pielița timp de 5-7 zile pentru a extrage culoare și arome. Aceștia sunt presați, cantitatea de zahăr natural fermentând după ce mustul a fost scos din contactul cu pielițele. Perioada de presare este folosită pentru a putea controla calitatea taninilor extrași în vin în finalul procesului de vinificare. Prea mult timp ar lăsa în urmă elemente vitale pentru vin, cum ar fi arome importante sau culoare.
Note de Degustare
Culoare roșie cu irizații violet. Olfactiv regăsim arome dense de prune coapte, vișine, cireșe amare. Gustativ regăsim un vin sec, cu nivelul de acidiatea mediu, cu tanini copți și catifelați, cu corp mediu, arome de prune, vișine și cireșe amare și un final mediu spre lung.
Recomandăm acest vin cu
Brânzeturi semitari (cașcaval), gustări românești, preparate din carne de porc la grătar.