Descriere
Recaș Castel Huniade Cabernet Sauvignon sec
Viticultură și Vinificație
Strugurii Cabernet sunt mai întâi dezciorchinați și zdrobiți înainte de a ajunge în fermentatoarele de oțel inoxidabil cu o capacitate de 50.000 de litri. Aici se adaugă culturi de drojdie cunoscute și de încredere pentru o fermentare adecvată. Înainte de presare, sunt necesare temperaturi de până la 28° C pentru a obține o extracție completă a culorii și a aromei din pielițe. Pe parcursul celor 5-6 zile de macerare-fermentare înainte de presare temperatură este controlată. Pentru vinurile Huniade nu se folosește presarea grea.
Note de Degustare
Roșu purpuriu intens, cu reflexii violete, limpiditate bună. Aromele intense de fructe (vișine, coacăze), aspecte vegetale și mineralitate. Atac mediu, aciditate bună, corp bun, tanini tineri și activi, ușurel vegetal, gust de vișine coapte cu final lejer de condiment.
Recomandăm acest vin cu
Cașcaval afumat, brânzeturi semitari, gulaș de vită, tochitură moldovenească, ciulama de ciuperci, vânat de talie medie și mare, vițel, rață, deserturi cu cireșe, mure, coacăze, sau cu cremă de ciocolată.