Descriere
Rasova Tortuga Alb sec
Recoltare / vinificație:
Strugurii recoltați manual au fost răciți la 10°C, timp de 12 ore, apoi sortați, desciorchinați, ușor zdrobiți și macerați înainte de presare. Vinificarea a fost făcută separat în tancuri de inox, iar după finalizarea fermentației vinurile din Sauvignon Blanc și Chardonnay au fost mutate în butoaie de stejar românesc și franțuzesc pentru 9 luni, iar Pinot Gris a fost păstrat în contact cu drojdiile prin batonaje periodice. După o perioadă s-a realizat cupajul vinurilor în bazine de inox, stabilizarea și pregătirea de îmbuteliere. A urmat o maturare de 6 luni la sticlă înainte de a fi lansate în piață.
Note de degustare:
Odată cu primele arome care le revarsă din pahar îți arată ca are o eleganță aparte. Echilibrează într-un mod foarte interesant tonurile "colorate" de citrice coapte, de flori și fructe exotice, cu impresii generoase de vanilie, unt și condimente uscate, peste care asterne un strat delicat de note sărate. Gustul sau intens și bine proporționat are parte de susținere din partea acidității suculente și din partea mineralității sărate, care își pune amprenta și asupra postgustului amplu. Partea finală a gustului își păstreaza intensitatea aromatică, dar și complexitatea în expresie, căpătând dimensiune datorită senzațiilor citrice vii și a notelor de vanilie și patiserie.