Descriere
Recoltare / vinificație:
Strugurii pentru vinul roze sunt culeși și vinificați separat. Recoltați cu grijă în lădițe, ciorchinii sunt aduși la cramă, păstrați peste noapte la frig și sortați cu atenție. Se prelucrează repede, la rece, pentru a evita oxidările. Separarea mustului ravac se face cu mare grijă, pentru a obține un must delicat, proaspăt, aromat și cu o culoare cât mai lejeră. Limpezit sub o pernă de gaz inert, mustul este inoculat cu drojdii selecționate și fermentat în cisterne de inox, la temperatură scăzută. Vinul tânar este ținut timp de 3 luni pe drojdia fina, înainte de realizarea cupajului final și îmbuteliere.
Note de degustare:
Roze este o stare de spirit, iar Sur Mer este probabil unul dintre cele mai bune exemple în această direcție. Are toate atuurile pentru a oferi o experiență “estivală” memorabilă: o culoare roze delicată și strălucitoare, de foaie de ceapă, arome pronunțate, joviale, expansive și un gust elegant, suculent și bine echilibrat. Completează tonurile de căpșuni coapte cu impresii dulci și exotice de portocale și mere roșii. Gustul proaspăt pleacă cu niște senzații coapte și dulci, pe care le echilibrează perfect cu ajutorul acidității precise și mineralității sărate. Postgustul proaspăt vibrează într-un ritm fructat, cu o componentă tonică revigorantă.