Descriere
Recoltare / vinificație:
Strugurii crocanți, proaspeți și cu aciditate sprintară sunt culeși în zori, pe răcoare și adunați cu grijă în ladite. Recoltați pe soi și vinificați separat, ciorchinii sunt păstrați peste noapte la rece și sortați cu atenție, bob cu bob. Mustul ravac este limpezit gravitațional sub pernă de gaz inert și fermentat în cisterne de inox la temperatură scăzută. Vinurile tinere, se așează timp de câteva luni pe drojdia fină, înainte de realizarea cupajului final și îmbuteliere.
Note de degustare:
Un vin care livrează “bucurie” și “culoare” prin expresia sa fructată, directă și nedisimulată. O creație “solară”, cu o culoare galben-pai strălucitoare și arome intense de petale de trandafiri, piersici coapte, ananas și ghimbir, secondate de tonuri minerale de piatră încinsă, dar și de senzații mineral-sarate. Gustul bogat are o personalitate aparte, datorită duetului dintre impresiile dulci de fructe
exotice, coapte și aciditatea precisă, crocantă și suculentă. Postgustul persistent vibrează într-un ritm fructat, proaspăt și intens.