Descriere
Rasova La Plage Roze sec
Recoltare / vinificație:
Strugurii pentru vinul roze sunt culeși și vinificați separat. Recoltați cu grijă în lădițe, ciorchinii sunt aduși la cramă, păstrați peste noapte la frig și sortați cu atenție. Se prelucrează repede, la rece, pentru a evita oxidările. Separarea mustului ravac se face cu mare grijă, pentru a obține un must delicat, proaspăt, aromat și cu o culoare cât mai lejeră. Limpezit sub o pernă de gaz inert, mustul este inoculat cu drojdii selecționate și fermentat în cisterne de inox, la temperatură scăzută. Vinul tânar este ținut timp de 3 luni pe drojdia fină, înainte de realizarea cupajului final și îmbuteliere.
Note de degustare:
Parfumat și bine echilibrat, La Plage Roze prezintă toate caracteristicile unei experiențe aromatice reușite: o culoare roze “foaie de ceapă” strălucitoare și arome puternice, bine dozate și expresive. Etalează relaxat senzații “colorate” de căpșuni coapte, nectarine, zmeură, cireșe și grapefruit, secondate de tonuri florale și minerale. Gustul suculent dă dovadă de prospețime și precizie, datorită combinației dintre aciditatea plăcută și mineralitatea sărată, fără să uite de notele fructate de căpșuni și piersici. Un roze prietenos care își păstrează farmecul și intensitatea aromatică de la primul contact, pâna în postgustul proaspat, citric-mineral, lejer tonic.