Descriere
Rasova La Plage Rosu sec
Recoltare / vinificație:
Strugurii sunt recoltați pe soi, la maturitate deplină și vinificați separat. Aduși la crama în lădițe de mici dimensiuni, sunt ținuți peste noapte la frig și sortați cu atenție, bob cu bob. Mustuiala curge gravitațional în cisternele de fermentare, unde trece mai întâi prin macerare la rece, timp de 2-3 zile. Odată începută fermentația alcoolică, culoarea și taninurile sunt eliberate din pielița strugurilor printr-un proces complex și repetitiv de "scufundarea căciulii" și omogenizare. Vinurile tiere, sunt maturate timp de 6 luni în prezența unei doze lejere de lemn de stejar și catifelate printr-o cleire, urmată de realizarea cupajului final, filtrare și îmbuteliere.
Note de degustare:
Un in fructat și foarte prietenos, care totodată arată un pic de greutate datorită taninurilor sale atletice, foarte bine șlefuite. Are o culoare roșu-rubiniu, cu tente albăstrui, strălucitoare. Aromele sale intense de coacăze negre, mure, vișine amărui și prune confiate sunt încadrate în tonuri de piper negru, violete și grafit.