Descriere
Rasova Imperfect Alb sec
Recoltare / vinificație:
Culeși cu grijă în lădițe, strugurii sunt păstrați peste noapte la frig și sortați bob cu bob. 50% din mustuiala bogată în arome este fermentată pe pieliță, la rece, pentru un plus de tipicitate, complexitate și longevitate. 40% din mustul limpezit gravitațional este fermentat pentru prospețime în cisterne de inox, unde este ținut pe drojdia fină de fermentație. Restul de 10% din must este fermentat în butoaie din lemn de stejar de 225 litri, în care vinul proaspăt este maturat timp de 5 luni, cu omogenizare periodică. În luna ianuarie, se face asamblajul final al celor trei părți, urmat de îmbuteliere.
Note de degustare:
Un vin cu o personalitate aparte, prezent, elegant, complex și foarte expresiv. Nu face niciun fel de concesii în privința modului de exprimare, etalându-și aromele în “valuri” parfumate. Aroma intensă de strugure dulce și copt este cea care deține rolul principal, fiind susținută și echilibrată perfect de tonurile secundare de piersică albă, de flori de iasomie și de caprifoi, de coajă de portocală și piper alb. Gustul sau precis și echilibrat readuce în prim-plan nota de strugure copt, dar nu uita nici de senzațiile proaspete de mandarine și mere verzi. Aciditatea medie, completată de către o mineralitate salină, conferă vinului suculență și o structură crocantă și revigorează postgustul susținut, fructat și tonic.