Descriere
Premium Organic Fetească neagră sec
Fetească Neagră Organic este un vin tipic românesc, cu o culoare intensă, cu arome fine și proaspete de prune uscate, coacăze negre, amplu și catifelat. Este corpolent, cu taninuri moi și final lung, condimentat cu piper negru.
Vinificație
Ajunși la cramă, strugurii sunt desciorchinați, iar boabele triate și vehiculate în vase de inox și beton, unde are loc o macerare la 5°C, urmată de fermentarea alcoolică. Fermentarea alcoolică durează minim 10 zile la temperaturi de 24°C, care dezvoltă fructozitatea și culoare vinului, și este urmată de o macerare la cald, la o temperatura de 28-30° C – temperatură care intensifică culoarea vinului și structura taninurilor, proces care dureaza minim 3-4 săptămâni.
Maturare si învechire
Vinul a fost parțial maturat în butoaie de stejar, tip barrique, timp de 4-6 luni și învechit la sticlă minim 4 luni.