Descriere
Pătrar Merlot cutie
Pătrar Merlot exprimă cât se poate de fidel terroirul de Dobrogea. Născut din solul cel mai bogat în humus, cernoziomul, cu capriciile climei temperat-continentală, se arată de un roșu rubiniu intens. Este de o fructuozitate generoasă care ne amintește de țară și pădure, foarte bine structurat, cu taninuri ferme și un caracter puternic.
Vinificatie
Ajunși la cramă, ciorchinii au fost sortați manual, pentru înlăturarea oricăror boabe neconforme sau frunzelor de viță. Apoi, strugurii au fost desciorchinați și boabele trecute printr-un zdrobitor cu acțiune centrifugă. Mustuiala a fost vehiculată în cisterne de beton alimentar, unde a avut loc atât fermentația alcoolică, cât și cea malolactică, albele având loc spontan, fără însămânțatea cu drojdii selecționate sau bacterii lactice. Fermentația alcoolică a durat timp de minim 3 săptămâni la temperatura de 27-29°C.
Vinul este nefiltrat.
Maturare si învechire
Vinul a fost păstrat timp de 12 luni în cisterne de beton, din care minim 3 luni a stat pe drojdii (cele naturale), cu batonaj periodic, urmat apoi de o perioada de minim 6 luni de maturare în barrique de stejar. După îmbuteliere, a fost învechit cel puțin 6 luni în sticlă.