Descriere
Nativ - Zghihara de Averești sec
Vie – Struguri
Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore.
Vinificație
Mustul e obținut în atmosferă controlată folosind ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatură controlată, iar vinul tânăr obținut a fost menținut pe depozitul fin de drojdie până în luna martie, pentru a căpăta un plus de structură și volum.
Organoleptic
Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe. Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de macris și cu un postgust mineral, acesta este vinul tău de zi cu zi.