Descriere
Nativ - Sauvignon Blanc sec
Vie – Struguri
Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore.
Vinificație
Mustul e obținut în atmosferă controlată folosind ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatură controlată.
Organoleptic
Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri albi din lume, Sauvignon Blanc și-a găsit o a doua casă la Averești. Vinul se deschide cu arome intense de flori de iasomie care apoi evoluează în note de fructul pasiunii, pepene galben și o atingere delicată de piersici albe. Generos, catifelat, dar cu o personalitate puternică, Nativus Sauvignon Blanc se distinge printr-un caracter aparte.