Descriere
Nativ - Fetească Neagră sec
Vie – Struguri
Strugurii au fost recoltați manual la un conținut de 240g/l zahăr când semințele au devenit coapte. Boabele au fost desprinse de rahis fără a se zdrobi și introduse în cisternele de macerare.
Vinificație
Macerarea a avut loc la o temperatură de 21-22°C timp de 15 zile cu o ușoară răcire, la început la o temperatură de 14° C. Către sfârșitul macerării-fermentării atunci când vinul este trecut în cisternele de fermentație este inițiată și fermentația malolactică care are loc la o temperatură de 18°C.
Organoleptic
Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine.
Strugurii au fost recoltați manual la un conținut de 240g/l zahăr când semințele au devenit coapte. Boabele au fost desprinse de rahis fără a se zdrobi și introduse în cisternele de macerare.
Vinificație
Macerarea a avut loc la o temperatură de 21-22°C timp de 15 zile cu o ușoară răcire, la început la o temperatură de 14° C. Către sfârșitul macerării-fermentării atunci când vinul este trecut în cisternele de fermentație este inițiată și fermentația malolactică care are loc la o temperatură de 18°C.
Organoleptic
Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine.
Detalii
SKU
5941978100741
Categorii
Brand
Tip
Sec
Soi strugure
Feteasca Neagra
Tara de origine
Romania
Regiune
Moldova
Podgoria
Husi
Treapta calitate
DOC
Capacitate
0,75 L
Alcool %
13,5
Temperatura de servire
12-14 °C
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review