Descriere
Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10°C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore.
Vinificație
Macerarea s-a realizat timp de 12 ore, la temperatura de 10°C pentru soiul Muscat Ottonel și timp de 6 ore pentru Sauvignon Blanc. Decantarea mustului s-a realizat gravitațional la temperatura de 11°C timp de 36 de ore. Fermentarea are loc la temperatura de 11°C în tancuri de inox.
Colecție
Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice.
Vinuri delicioase cu arome unice.
Organoleptic
Un vin cu o prospețime aparte, specifică microclimatului Averești, unde notele de muscat se împletesc într-un mod armonios cu cele de coacăz negru. Gustul este amplu, usor crocant, cu un final mediu-lung, citric, dar suficient de aromat pentru a crea o senzație suavă de răcorire a boltei palatine.