Descriere
Gitana Reserva Merlot & Cabernet Sauvignon sec
Vinificarea
Macerarea pe bostina și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Macerarea este realizată cu scopul extragerii taninurilor moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă.. Fermentarea malolactică se petrece în butoaie de stejar de 50 hl. Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare în Crama de circa 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, cu umiditate și temperatură constată.
Note de degustare
Are o culoare roșu rubiniu închis, buchet intens cu note de fructe coapte, nuanțe fine de vanilie, datorate maturării în butoare mari de stejar din Krasnodar. Un vin elegant, bine structurat, cu un echilibru foarte bun între tanini catofelat și aciditatea naturală. Vinul prezintă un potențial îndelungat de învechire în sticlă de aproximativ 5-8 ani.
Recomandări culinare
Se poate servi ca aperitiv, platouri de charcuterie și brânzeturi, carne roșie la grătar și paste cu ragu si si rosu