Descriere
Gitana Reserva Cabernet Sauvignon sec
Vizual: limpede, roșu rubiniu intens.
Olfactiv: bogat în arome, predominante fiind cele de mure și marochin.
Gustativ: plin, echilibrat, cu tentă accentuată de coacăză neagră și roșie, cu nuanțe de piper negru, taninuri puternice și o astringentă bine temperată.
Macerarea pe bostina și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 15 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Macerarea este realizată cu scopul de a extrage de taninuri moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă. Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare de 1 an în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură.
Recomandări culinare:
Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate puternic condimentate.