Descriere
Gitana Mânăstirea Rohrbach sec
Strugurii colectați sunt dezasociați, urmată de tehnica crio-macerare, care constă în menținerea mustului în contact cu lemnul timp de 48 de ore, la o temperatură de 2° C. După curățare, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-13°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice de pe pielea strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Îmbătrânirea are loc în butoaie de stejar timp de 9 luni.
Vizual: clar cristalin, galben pal. Olfactiv: intens, cu miere, piersică, coajă de portocală și fan proaspăt cosit, flori de câmp.
Gust: cu aciditate și mineralitate intensă, cu un gust iodat cu minerale.
Recomandări culinare:
Poate fi combinat cu stridii, foie gras, sushi, ton, fructe de mare, pește gătit în sos picant (pește all’acqua pazza).