Descriere
Gitana La Petite Sophie sec
Vizual: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
Olfactiv: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanțe fine de vanilie și citrice.
Gustativ: gust intens, mieros și complex cu nuanțe de ananas și citrice. Posedă o aciditate echilibrată și un post-gust proaspăt, elegant și prelung.
Strugurii sunt recoltați manual, desciorchinați, după care urmează aplicarea tehnicei de criomacerare ce constă în ținerea mustului în contact cu bostina timp de 6-8 ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire ,mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în baricuri mici de 225 l.
Recomandări culinare:
Se recomandă cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste în sosuri albe, supe cremă de sparanghel, spanac etc.