Descriere
Fernet Branca poate fi savurat sec, cu gheaţă, pe post de aperitiv sau digestiv, poate fi adăugat în cafea sau poate fi folosit ca ingredient într-un cocktail. Primul Fernet Branca din istorie a fost creat în 1845 de Bernandino Branca. Sortimentul din zilele noastre respectă reţeta originală, a cărei formulă o cunosc doar două persoane: preşedintele companiei şi responsabilul cu supravegherea profilului aromatic în timpul procesul de producţie.
Gustul amar specific este dat de cele 27 de ierburi aromatice care intră în compoziţia sortimentului, printre care flori de iris, smirnă, aloe vera din Africa de Sud, rubarbă adusă tocmai din China, muşeţel, şofran, scorţişoară şi flori de soc. Plantele sunt lăsate la macerat în butoaie din lemn de stejar timp de 12 luni pentru a extrage toate aromele şi pentru a forma un buchet aromatic sofisticat, complex şi bine echilibrat. Notele degustării: Miros: Un mix captivant, unde se evidenţiază note bogate de scorţişoară, şofran şi alte plante aromatice.
Gust: Buchet amărui, bine echilibrat, dominat de arome de caramel, muşeţel, genţiană, smirnă şi turmeric alb.
Finish: Uscat, amar.
Culoare: Maro închis.