Descriere
Budurească Premium Tămâioasă Românească Sec
Această Tămâioasă Românească ne întâmpină cu o culoare galben cu reflexii aurii în margini, emanând arome plăcute de flori de soc și fructul pasiunii. Un vin corpolent, cu gust fructat și floral, complementat de o aciditate proaspătă și un final foarte lung și bogat în același timp.
Ideal de servit ca atare sau împreună cu pește la grătar, preparate din carne de pasăre sau platouri de brânzeturi proaspete.
După o perioadă mai lungă de timp, este posibilă apariția unor sedimente în interiorul sticlei, cunoscute sub numele de "diamantele vinului". Aceste cristale sunt un fenomen natural și sunt o dovadă că vinul nu conține aditivi.
DESPRE SOI & TERROIR
Se spune despre soiul Tămâioasă Românească că a fost adus pe teritoriul țării noastre de către negustorii veniți din Grecia Antică. De atunci, acest popular soi românesc continuă să dea naștere în fiecare an de recoltă unor vinuri aromate și fructate, cu potențial îndulcit.
De obicei, vinurile care au la bază Tămâioasa Românească tind să devină dulci, însă pentru acest vin oenologul Cramei Budureasca, Stephen Donnelly, s-a gândit să spargă puțin tiparul și a realizat un vin sec, considerând că soiul deține în mod natural arome intense care nu necesită neapărat să fie susținute de rest de zahăr.
PARTICULARITĂȚI DE VINIFICAȚIE
Regiunea Dealu Mare este printre puținele din România ce dețin potențialul pedoclimatic de a produce o Tămâioasă Românească de prim nivel. La Crama Budureasca, Tămâioasa noastră a fost mereu o sursă de mândrie, afirmându-se în timp ca unul dintre cele mai apreciate vinuri românești la concursurile interne și internaționale.
Premium Tămâioasă Românească este un vin nebaricat, menit a fi consumat tânăr pentru a savura pe deplin aromele sale fructate și florale. Printre premiile obținute se numără medalii de aur la Berliner Wein Trophy, Korea Wine Challenge, sau chiar Marea Medalie de Aur cucerită în 2016 la prestigiosul Mondial de Bruxelles.