Descriere
Budurească Premium Sauvignon Blanc Sec
Vinul ne întâmpină în pahar cu o culoare galben pal cu reflexii verzui și arome complexe de fructe tropicale, guava, papaya, susținute de accente de agrișe. Gustul este plăcut, bazat de fructe tropicale, cu o aciditate foarte echilibrată și un final elegant.
Recomandăm asocierile culinare cu pește, carne de pasăre, fructe de mare, paste cu sosuri pe bază de brânză și chiar preparate vegetariene.
DESPRE SOI & TERROIR
Soiul Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în Valea Loarei situată în regiunea Bordeaux din Franța, fiind binecunoscut pentru vinurile proaspete și crocante pe care le creează.
Vinurile din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și în general nu beneficiază de avantajele învechirii. În viile cramei noastre, soiul are parte de terroir-ul favorabil oferit de regiunea Dealu Mare, permițându-ne să obținem an de an vinuri de excepție.
PARTICULARITĂȚI DE VINIFICAȚIE
Pentru realizarea acestui vin, strugurii nobili de Sauvignon Blanc au fost culeși în două etape din cele mai bune parcele ale noastre. Prima selecție a avut în vedere construirea caracterului aromatic și obținerea acidității, esențiale pentru a da prospețime, iar cea de-a doua a oferit vinului aromele tropicale tipice soiului.
Fermentarea a avut loc la temperatura de 14°C, timp de aproximativ trei săptămâni, după care a fost aplicat periodic procesul numit batonnage (amestecarea drojdiilor în masa vinului) pentru a oferi vinului un plus de complexitate.