Descriere
Budurească Premium Cabernet Sauvignon Sec
Culoare rubiniu închis, cu nas interesant format din note de fructe de pădure cu accente de tutun. Vinul este corpolent, cu gust bogat de mure și cireșe negre, în care se simt taninurile foarte bine integrate. Vinul a fost parțial învechit în baricuri de stejar american timp de jumătate de an pentru mai multă complexitate.
Cabernet Sauvignon este cel mai potrivit vin pentru a fi asociat cu fripturile premium din carne de vită, acompaniate de sosuri delicioase. Încearcă-l și cu miel sau rață, dar și alături de brânzeturi maturate.
DESPRE SOI & TERROIR
Strugurii de Cabernet Sauvignon se maturizează mai lent, fiind de obicei ultimii recoltați din parcelele viilor noastre. Acest vin special de calitate Premium a fost produs dintr-o recoltă de maximum 8 tone/hectar.
În timpul recoltării au fost selecționați doar cei mai sănătoși ciorchini. Strugurii au fost lăsați apoi să fermenteze între 15 și 25 zile în tancuri din inox cu recirculare. După finalizarea fermentației, aproximativ jumătate din cantitatea de vin a fost lăsată la maturat timp de 12 luni în baricuri de stejar american.