Descriere
Budurească Origini Oro Manisa Sec
Galben auriu la culoare, cu arome interesante de flori de câmp și condimente exotice. Vinul este definit de gustul plăcut de caise și miere de albine, cu accente de fagure de miere. Persistența este foarte bună, iar textura este catifelată.
Poate fi servit alături de piept de pui la grătar, file de somon în sos de iaurt grecesc cu hrean, fructe de mare sau brânzeturi semidure.
DESPRE SOI & TERROIR
Pentru acest asamblaj din gama noastră de top, oenologul Stephen Donnelly a ales să alăture renumitul Chardonnay cu aromatul soi autohton Tămâioasă Românească. Strugurii din ambele soiuri au fost culeși din viile noastre doar după ce ne-am asigurat că au atins maturitatea deplină.
Tămâioasa Românească a fost adusă în țara noastră de negustorii din Grecia Antică. De atunci, acest soi continuă să dea naștere unor vinuri cu potențial aromatic ridicat. În schimb, Chardonnay-ul este un soi ușor de cultivat, iubit de toți oenologii pentru versatilitatea și puritatea sa, fiind singurul soi alb care acceptă fermentarea în butoaie de stejar.
PARTICULARITĂȚI DE VINIFICAȚIE
Pentru realizarea acestui vin, strugurii au fost culeși la maturitatea lor completă din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca, fiind apoi transportați în cramă, zdrobiți și transferați în presă. Doar mustul ravac (obținut liber, fără presarea strugurilor) a fost folosit pentru a obține acest asamblaj.
Fiecare din cele două soiuri componente a fost fermentat separat timp de 48 de ore împreună cu drojdii special alese pentru a conferi și mai multă intensitate aromelor. Înainte de a fi asamblat cu Tămâioasa Românească, Chardonnay-ul a fost fermentat pentru o perioadă de trei luni în baricuri de stejar american pentru a obține mai multă structură și un buchet mai complex.