Descriere
Budurească Organic Rose Sec
Un vin rosé sec de culoare roz, aromat și intens, precum soiul Merlot din care provine. Strugurii au dezvoltat un parfum îmbietor de căpșune, conturat de aluri citrice de limetă și grapefruit. În gust se simt intensități de zmeură și fructe zemoase, cu un final prelung și tonic.
Se recomandă asocierea cu frigărui din carne de porc sau piept de pui la grătar, însă poate fi servit foarte bine și ca un aperitiv răcoritor.
DESPRE SOI & TERROIR
La Crama Budureasca din regiunea Dealu Mare avem parte de cele mai bune condiții pentru a obține struguri organici din cele aproximativ 12 hectare de viță de vie certificată ecologic. Poziționarea sudică ne oferă zile lungi cu soare, iar solul fertil ne permite să obținem vinuri bio de o calitate superioară comparativ cu alte regiuni ale țării.
Certificarea Eco presupune monitorizarea plantației de viță de vie timp de cel puțin patru ani, verificarea calității strugurilor, controlarea proceselor de prelucrare a acestora și evaluarea vinului ca produs finit. Procesele sunt urmărite de către un organism de certificare specializat și acreditat – în cazul nostru Austria Bio Garanție.
PARTICULARITĂȚI DE VINIFICAȚIE
Strugurii ecologici de Merlot din care am obținut acest Rose Organic se află pe parcele atent alease și poziționate, astfel încât să rețină tot ceea ce este natural și pur din natura. Aceasta nu intră în contact cu via convențională, fiind hrănită doar cu nutrienții naturali ai pământului, lumina și căldura soarelui, apa și aerul curat. Aceste ingrediente au fost valorificate în mod natural pentru a obține maximum din fiecare strugure.
Strugurii sunt mai întâi culeși manual de către viticultori, iar apoi sunt presați delicat pentru a nu extrage prea mult pigment din pieliță. Procesul de fermentație pentru acest vin a avut loc la temperatura de 14°C timp de aproximativ 3 - 5 săptămâni. Organic Rose a câștigat multiple medalii internaționale, printre care și medalia de aur la International Organic Wine Awards în anul 2021.